Een groot succes

Afgelopen zaterdag was in de schitterende Sportboulevard Dordrecht het Special Olympics Nationaal Shorttrack Evenement. Een fantastische dag voor tweeënveertig schaatsers met een verstandelijke beperking die streden voor de medailles. De dag werd geopend door burgemeester Arno Brok van de gemeente Dordrecht. Torch Run vertegenwoordigt door de mensen van de politie en brandweer brachten de “Flame of Hope” binnen.

024

De Special Olympics eed: ‘Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar’ werd door Brian (schaatser van de Almeerse schaatsvereniging) en de burgemeester uitgesproken. Vervolgens werd de vlam ontstoken door Torch Run, burgemeester en Brian. Daarvoor had de voorzitter van Special Olympics Ruud Verbunt de Special Olympics-vlag al gehesen.

Deze dag werd aan geboden door hoofdsponsor AEGON en Rabobank Nederland, maar ook door maatschappelijk partners Fonds Gehandicaptensport en Vriendenloterij. Speciale dank aan IJssportvereniging Alblasserwaard en alle vrijwilligers die deze dag tot een groot succes maakte.

Klik hier voor de uitslagen,  foto’s en filmpje van het evenement.