RoVaS

In Nederland zitten meer dan 120.000 mensen in een rolstoel. Voor lang niet iedereen is de wheelie vanzelfsprekend en voor velen is een ritje over straat meer afzien dan eens even lekker ontspannen er op uit gaan.

De Rolstoelvaardigheid & Sport (RoVaS) is een project waarmee stichting Tandem Support een impuls wil geven aan de bestaande norm van wat er kan met een rolstoel in het dagelijks leven. We zien dat te veel mensen gebrek hebben aan vertrouwen en/of vaardigheden met hun rolstoel en hierdoor een belangrijk deel van hun zelfstandigheid laten liggen. Wat ons betreft erg zonde en het is hoog nodig dat hier de schouders eens onder worden gezet.

Het doel van de RoVaS is het verhogen van de zelfstandigheid door het trainen van basistechnieken en het verkennen van de eigen mogelijkheden ten aanzien van rijden en sporten met een (sport)rolstoel.

Voor een impressie van de training Rovas promotiefilm. In 2019 willen we een Rolstoelvaardigheid & Sport opzetten. Je kunt je aanmelden via info@tandemsupport.nl

De sportrolstoelen die gebruikt worden tijdens de cursus zijn mogelijk gemaakt door de Johan Cruyff Foundation.