SO Langlaufen

Op zaterdag 8 december 2018 organiseren wij het Special Olympics Nationaal Evenement in Gouda. Op deze dag zal de lauglaufbaan aan het Tobbepad in Gouda het strijdtoneel zijn voor sporters met een verstandelijke handicap. Bij dit Special Olympics Nationaal Evenement staat het programma geheel in het teken van de sporttak langlaufen. Speciaal voor dit evenement is een projectgroep geformeerd van Tandem Support, Langlaufvereniging Gouda en MEE.

Het evenement begint om 12.00 uur en zal de hele middag in beslag nemen. Bestaande uit een opening, een wedstrijd en finales. Er wordt gewerkt met een “divisioning systeem” wat inhoud dat iedereen de eerste wedstrijd voor een prestatie glijd en dat het finaleprogramma wordt ingedeeld naar aanleiding van de uitslagen van de vorige wedstrijden. Dit leidt er toe dat we ‘s finale series van gelijkwaardige sporters te kunnen laten strijden voor de podiumplaatsen.

Elke sporter gaat met een aandenken aan deze wedstrijd naar huis die zal worden uitgereikt bij de prijsuitreiking per serie tijdens de middagsessie. Voor details van het “divisioning systeem” verwijzen we u naar het reglement van de Special Olympics Nederland