Special Olympics Langlaufen

Langlaufen in Gouda.

Special Olympics is een sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Naast de vele gezondheidsvoordelen geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium die hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Wanneer vind het plaats

Het Special Olympics Nationaal Evenement vindt plaats op zaterdag 20 november 2021 in de gemeente Gouda. Deze dag staat in het teken van de sport Langlaufen. Met een aantal professionals op het gebied van de gehandicaptensport wordt een projectgroep geformeerd. Het evenement zal plaats vinden bij de Langlauf vereniging Gouda.

Inschrijven is voor de deelnemers verplicht. In de ochtend sporten de individuele sporters tegen elkaar om het niveau van de deelnemers te bepalen en om vervolgens in de middag iedereen van hetzelfde niveau tegen elkaar te laten strijden. Er zijn dus meerdere winnaars. Dit evenement wordt gratis en volledig verzorgd aangeboden.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Special Olympics Nationale Spelen langlaufen? Neem dan gerust eens contact op.